DUIT vs CINTA

DUIT vs CINTA  (part 1)

Poe minggu isuk ngobrol di teras imahna, kuring nanya ka manehna.
Uing                : “Neng, kersa nikah ka Aa ?”
Manehna      : “Kersa ,a…”
Uing                : “Asiiikk…. ! kunaon bet kersa?”
Manehna      :“da bogoh ka Aa…”
Uing                : “Asiiikk…! tapi Aa na teu gaduh penghasilan, kumaha tah?”
Manehna      : “hmm…. pami kitu mah … alim atuh ahh!”
Uing                : “eeuuuuuhhh…?!?!?”

Cinta kuring teu walakaya….nasiib…nasiib…😥

 

DUIT vs CINTA  (part 2)

Pasosore wanci ashar, kabogoh kuring (manehna) ditanya ku bapana.
Bapana          : “ Neng…lain ari eta lalaki anu mineng ulin teh, kabogoh lain?”
Manehna      : “muhun, pa…” (bari tungkul semu era)
Bapana          : “ ari Neng  suka lahir batin ka manehna?”
Manehna      : “insya Alloh, lahir batin pisan,pa..”
Bapana          : “ heu euh sukur atuh ari geus pada suka mah, bapa mah  moal rek ngajujurung atawa ngahahalang,  Jeung deui katingalina mah soleh budak teh , sopan, someah, tur alus tata basana. Ari sholatna kumaha rajin teu ? ”
Manehna      : “ insya Alloh pa, saur  tatangina mah rajin berjamaah dimesjid “
Bapana          : “Aluuus …atuh! Kumaha geus aya rencana serius cenah?”
Manehna      : “insya Alloh, antawis dua sasihan deui saurna mah” (bari semu marahmay)
Bapana          : “Aluuus …atuh! Ari usahana kana naon atawa gawe dimana?”
Manehna      : “euu…euuu… teuacan gaduh  pausahaan,pa…kitu deui padamelan”
Bapana          : “Euuuhhh…kumaha iyeu teh ! lain nu bener atuh  si neng mah milih pisalakieun teh!!  Piraku ek kawin kapangangguran mah!?!  Naha teu era boga salaki teu boga pangala !? sok pikiran deui kadinya!  (bari tuluy ngaleos indit)
Manehna      : “…!?!?” (olohok campur sedih)

Najan soleh, tukang solat, ahli dzikir, cadu maksiat, Cinta tetep teu walakaya …. Sabaaarrr…sabaaarr…:’(

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s